Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Driel
Ausemsstraat 5 6665 DL
Driel

Bevolkingsonderzoek

Baarmoederhalskanker

Alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen elke 5 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Waarom is het belangrijk je te laten onderzoeken op baarmoederhalskanker?

Een voorstadium is nog geen kanker. Door een voorstadium te behandelen, kunnen we baarmoederhalskanker vaak voorkomen. Wordt er baarmoederhalskanker gevonden? Ook in dat geval is een vroege ontdekking van belang. De kans is dan groter dat de behandeling succes heeft. De behandeling is vaak ook minder zwaar.

Voor meer informatie klik hier om door te gaan naar de website van het RIVM

Darmkanker

Alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Meedoen is gratis en vrijwillig. Mocht er vervolgonderzoek nodig zijn dan zijn er mogelijk voor u wel kosten aan verbonden, afhankelijk van uw eigen risico.

Waarom een bevolkingsonderzoek darmkanker?

Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker worden voorkomen of in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en behandeld. Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. Ook kan een mogelijk voorstadium van darmkanker worden gevonden. Als een voorstadium wordt behandeld, kan darmkanker worden voorkomen.

Voor meer informatie klik hier om door te gaan naar de website van het RIVM

Borstkanker

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen iedere 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker.

Waarom een bevolkingsonderzoek borstkanker?

Met het bevolkingsonderzoek kan eerder ontdekt worden of iemand borstkanker heeft. Hierdoor is de kans groter dat de behandeling succes heeft. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van uw borsten. Op dit moment is het maken van röntgenfoto’s voor het bevolkingsonderzoek de beste methode om borstkanker te ontdekken. Hierop zijn afwijkingen te zien die bijvoorbeeld nog niet te voelen zijn.

Voor meer informatie klik hier om door te gaan naar de website van het RIVM.